Nu is er wellicht volop tijd om te kijken naar cursussen die onze vrijwilligers die achter de bar helpen moeten volgen. In een barcommissie vergadering is het al eens benoemd: IVA cursus: Instructie Verantwoord Alcohol Schenken. Zoek op NOC NSF IVA of klik op onderstaande link. https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/e-learning-verantwoord-alcohol-schenken 

Deze gratis cursus is eenvoudig via internet te doen, je krijgt via de mail een certificaat. Deze gaarne doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We zullen dan zorgen dat deze in een map achter de bar terecht komt, zodat in geval van controle, we ze kunnen tonen.  (Tip: zet 2 tabbladen open: 1 voor de theorie en de andere voor de toets. Dan kun je eenvoudig wat terug zoeken).

In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Het is een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt. Voor mensen die een diploma ‘sociale hygiëne’ hebben behaald is de e-learning een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines en gratis te gebruiken voor de hele sport.