Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel
0
A+ R A-

Kampverslag 2013

Asterix en Obelix

Vrijdag 20 september
Het is alweer zover, het VELO Ryu Ha kamp gaat beginnen. In totaal 26 leiding staan klaar om er met 96 kinderen een onvergetelijk weekend van te maken. Als de bussen zijn geladen kan de reis beginnen. Gelukkig verloopt het allemaal voorspoedig waardoor we na 1,5 uur op het kampterrein arriveren. Obelix staat ons al op te wachten en heet de kinderen van harte welkom.
Eerst moeten alle tassen naar de kamers en worden de bedden opgemaakt. Daarna is het tijd voor drinken en een krentenbol. Even bijkomen van de busreis, al merkt de leiding op dat de kinderen nog lang niet moe zijn. Wat een kabaal is het in de eetzaal!
Het kabaal wordt ruw verstoort door een harde knal!! Heroïx wordt door zijn dragers op zijn schild de eetzaal binnengebracht, echter was de deurpost iets te laag. Heroïx spreekt zijn dragers streng toe dat ze zich beter moeten gedragen, omdat hij anders opzoek gaat naar nieuwe dragers. Ook Asterix en Obelix zijn ondertussen op het podium gearriveerd en vragen zich af wat alle kinderen hier eigenlijk komen doen. Kamp? Daar hebben ze nog nooit van gehoord!! Obelix vraagt of de kinderen komen helpen om op Romeinen te jagen. Hij vindt het zulke rare jongens!! Nee Obelix, de kinderen komen om een leuk en gezellig weekend met jullie te beleven.
Op dat moment valt Obelix zijn mond open en staart hij naar achterin de zaal. Walhalla en Tragicomix komen voorbij gelopen. Weer worden we opgeschikt door een harde knal. Dit keer is Obelix flauw gevallen!! Obelix blijkt verliefd te zijn op Walhalla!! Asterix en de kinderen helpen Obelix uit zijn droom: Walhalla wordt echt niet verliefd op Obelix, ze is helemaal gek van Tragicomix. Obelix geeft het niet op. Hij gaat in de kast van Panoramix opzoek naar een middel om Walhalla op hem verliefd te laten worden. Hij stopt dit in een vrucht zodat ze niet merkt dat ze toverdrank op heeft. Als Walhalla weer voorbij komt bied Obelix het aan en Walhalla neemt een hap. Alleen, er gebeurd helemaal niets!! Walhalla gaat naar bed en Obelix blijft getreurd achter. Hoe krijgt hij zo’n mooie vrouw voor zichzelf?
Obelix besluit met de jongste kinderen een boswandeling te gaan maken. Daar slaap je zo goed door! Daarna is het bedtijd voor de jongste kinderen.
De oudste kinderen gaan zich klaarmaken voor de dropping. Dit jaar hebben we een paar goede speurneuzen bij ons. Echter komt team blauw tot de ontdekking dat het bos ’s avonds wel heel erg donker kan zijn!!!

Zaterdag 21 september
De meeste kinderen staan alweer vroeg te springen om naar buiten te mogen. De oudere kinderen hebben hier wat meer moeite mee, aangezien zij de leiding ’s nachts aardig wakker hebben gehouden. Maar ja, ’s avonds een man, ’s morgens ook een man…
Na het ontbijt wordt Heroïx weer op zijn schild naar binnen gedragen. Blijkbaar hebben de dragers nog niet geleerd van de dag ervoor, want dit keer laten ze hem van het schild vallen!! Heroïx is hier echt niet blij mee. Ook Asterix en Obelix komen kijken hoe het met de kinderen gaat. Obelix hoopt dat de toverdrank alsnog gewerkt heeft en staat te popelen om Walhalla te zien. Als ze de eetzaal komt binnengelopen blijkt ze heel erg boos te zijn. Toen ze vanmorgen wakker werd bleek ze een heksenneus te hebben!!! Obelix zegt van niets te weten, maar Asterix vindt dat hij niet mag liegen. Walhalla is heel boos en verdrietig en loopt snel weer de eetzaal uit. Obelix is van slag, wat moet hij nu doen?! Er wordt besloten om Panoramix erbij te halen. Mogelijk heeft hij een oplossing. Panoramix weet het zo snel niet. Hij heeft dit nog nooit meegemaakt!! Hij heeft nog wel wat toverdrank. Misschien kan hij hier wat mee doen. Panoramix gaat aan de slag terwijl de kinderen vrij mogen spelen en de kans krijgen om snoepjes te kopen in het snoepwinkeltje. Zoals elk jaar is dit een geliefd onderdeel van het kamp!
Hierna zijn we zover om spellen te gaan spelen op het kampterrein en in het bos. De kinderen worden verdeelt in teams van gelijke sterkte en gaan hiermee alle spellen af. Van blindvolleybal naar het schieten op ballonnen, van een mijnenveld naar big-bag lopen en ook nog pannenkoeken bakken. Dat was me een ochtend.
Na de lunch komt Walhalla opnieuw de eetzaal in, nu nog bozer. Ze heeft niet alleen een heksenneus, maar is compleet verandert in een heks!! Tot en met de bezem aan toe. Zo wil ze niet gezien worden!! Panoramix en Obelix staan nu helemaal met hun handen in het haar. Ze willen Walhalla helpen, maar hebben nog geen idee hoe. Na hard nadenken komt Panoramix op een oud recept wat mogelijk hulp kan bieden. Echter heeft hij hiervoor speciale vruchten nodig die alleen in het bos te vinden zijn. Daarom roept hij de hulp in van de kinderen. Zij gaan vanmiddag naar het bos om de vruchten te vinden, daarna zal Panoramix het drankje maken om Walhalla te helpen.
De kinderen gaan in het bos diverse spellen doen vanaf een centrale post. Na elk spel gaan ze terug naar de centrale post en krijgen ze te horen naar welk volgend spel ze moeten. Het team dat het beste alle spellen heeft uitgevoerd, krijgt een prijs. De kinderen rennen van hot naar her in het bos. Van Romeins rekenen naar groot memory, van hamertje-tik naar behendigheidsparcours en daarna ook nog die Gallische brug. De kinderen zullen over de Gallische brug moeten om aan de vruchten te kunnen komen voor Panoramix. Aan het eind van de spellen blijkt dat het team van Juf Jennifer de meeste punten heeft gehaald en heeft gewonnen!!
Terug op het kamp heeft de keukenploeg voor heerlijke macaroni gezorgd. En na zo’n intensieve dag, weten de meeste kinderen daar wel raad mee.
Na het eten roepen Asterix en Obelix Panoramix erbij om te vragen of het gelukt is met zijn toverdrank. Hij heeft het voor elkaar!! Walhalla wordt geroepen en vol spanning kijken de kinderen hoe Walhalla een slok van de toverdrank neemt. Na even wachten blijkt er weer helemaal niets te gebeuren!! Walhalla rent boos en verdrietig de eetzaal uit. Zo hoeft het van haar niet meer, ze kan zich zo toch niet vertonen!! Obelix is van slag. Wat moet hij nu doen? Door hem is het helemaal mis gegaan. Panoramix denkt dat ze er te weinig van heeft gedronken en wil proberen of ze nog een paar slokken wil nemen. Alleen, waar is ze gebleven? Heroïx weet van Tragicomix dat Walhalla een plekje heeft in het bos waar zij zich graag terugtrekt. Mogelijk is ze daar. Obelix vindt dat hij met de kinderen daar maar eens moet gaan kijken. Aangekomen in het bos blijkt Walhalla daar inderdaad te zijn. Ze is bereid om nogmaals een paar slokken te nemen, maar ze komt niet meer tevoorschijn. Ze ziet er niet uit, zo kan ze zich niet vertonen!! Achter het laken is zichtbaar hoe Panoramix Walhalla nog wat te drinken aanbied en plots gaat het licht uit. Als het licht weer aan gaat blijkt de heks verdwenen en staat er een mooie vrouw achter het laken. Walhalla is terug!!! Obelix kan zijn geluk niet op.
Terug op het kampterrein blijkt Panoramix niet alleen goed in het maken van toverdrank. Er blijkt een ware DJ in hem te schuilen!! De kinderen kunnen nog even helemaal los gaan op het podium en maken hier dankbaar gebruik van.
Daarna is het bedtijd. En tot tegenstelling van de nacht ervoor is het snel rustig in de slaapzalen en kan de leiding ook even genieten van hun welverdiende rust.

Zondag 22 september
De laatste dag is alweer aangebroken. Nadat er is gegeten, de tassen zijn ingepakt, de kamers opgeruimd en de snoepwinkel is uitverkocht, heeft Juf Jennifer nog een geweldig eindspel bedacht. Dit keer worden de spellen gespeeld in de zorgteams en ook nu is er een prijs te winnen. Dit keer gaan we van Vistix naar Hoefnix, naar Obelix en naar Heroïx. Heroïx vindt het tijd om de kinderen hun schild-rijbewijs te laten halen. Dan kan hij namelijk nieuwe dragers in dienst nemen. De oude voldoen echt niet meer!! Bij Kakofonix worden de kinderen op de proef gesteld met het schrijven van een tekst op de melodie van “We maken een kringetje”. Dit blijkt toch nog best lastig te zijn. Rood heeft de beste tekst bedacht en gaat er met de prijs vandoor.
Na het spelen krijgen de kinderen een lekker broodje met knakworst. Hierna is er nog tijd voor een groepsfoto en kunnen de kinderen nog even vrij spelen. Niet veel later staan de bussen alweer klaar en wordt alles weer ingeladen.
Na een voorspoedige reis komen we aan op VELO waar vele ouders ons alweer op staan te wachten. Het was weer een geslaagd kamp en hopelijk tot volgend jaar!!

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl