Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel
0
A+ R A-

Kampverslag 2014

16u30, Vrijdag 12 september 2014, Parkeer terrein VELO.

74  kinderen en 26 leiders stonden ongeduldig op de bussen te wachten. We hebben er zin in! De laatste kusjes, knuffels en allemaal in de bus. Op weg naar avontuur, op weg naar Olympus.

Aangekomen op kamp brengen we snel onze tassen naar de kamers en dan een heerlijk kommetje soep met een broodje eten bij Zeus. Zeus stelt ons voor aan de goden die aanwezig zijn. Iris, Hephaistos, Apollo, Hermes, Adonis, Eros en Hercules(halfgod). Morgen gaan we de Olympische spelen doen. Normaal moet je daarvoor op vele wedstrijden laten zien dat je goed bent. Dit is een kwalificatie. Maar omdat we niet veel tijd hebben moeten we bewijzen dat we scherp zijn. We gaan een reflector tocht doen waarbij we diverse Olympische attributen moeten vinden. We worden wel gewaarschuwd dat de Olympische spelen iets anders zullen zijn dan we denken dus moeten opletten op attributen die niet in het bos horen. Voor we weg gaan komt Hermes aangesneld. Hij is op zoek naar Eros, maar die is net even aan het wandelen in het bos met Hercules. Hermes heeft een brief voor Eros van Medusa. Je weet wel dat mens dat geen last heeft van roos, maar slangen in haar haren. We halen Hermes over om de boodschap aan ons te vertellen. Medusa is verliefd op Hercules, maar hij niet op haar. Ze wil dat Eros zijn werk goed doet en Hercules verliefd op Medusa maakt.

Spannend in het donker en gewapend met onze zaklampen gaan we op weg. We vinden Angry birds?! Een stunt stepje?! Een opblaasbare Waterscooter?! Een grote gele estafette stok?! en twee versteende goden......uhhh wat? Horen die er ook bij?
Terug gekomen melden we meteen alles bij Iris de godin van de regenboog. Versteende goden? Nee, die horen er niet bij. Het zijn Eros en Hercules. Dat moet Medusa gedaan hebben.

Lekker warme(of koude) chocomelk met een plakje cake, filmpje erbij en de jongste van ons gaan naar bed. De oudsten willen nog graag op dropping. Niet gepland, maar een paar kinderen het bos ingooien is natuurlijk geen probleem. Er was genoeg leiding die ook graag mee wilden dus zo gezegd zo gedaan. Heerlijk een paar uur rust voor degenen die op kamp blijven.
Terug ook de oudsten naar bed. De leiding doet nog een spelletje weerwolven. Heel gezellig, maar ook zij gaan uiteindelijk naar bed.

Zaterdag
In de keuken zijn drie jonge mannen van de oudste groep al lekker bezig samen met de keuken om alles voor het ontbijt klaar te zetten. Ook het voorbereiden met de spelletjes helpen ze nog even aan mee voor de rest langzaam wakker wordt op Olympus. Slaperige hoofdjes van kinderen en leiding worden verzameld voor de ontbijtzaal. Ja ja, Apollo de god van de zon is op en geeft een verfrissende ochtendgymnastiek! Heerlijk ontbijten en dan snel ons zakgeld halen want het snoepwinkeltje gaat open! Na al die snelle suikers zijn we toe aan de Olympische spelen, maar eerst even met een ketting van kinderen het zwembad vullen. Vele handen maken veel werk......en erg nat! Gister zei Zeus dat de Olympische spelen een beetje anders zouden zijn? Dat is nog licht uitgedrukt. Een paar van de onderdelen:
Bobslee - Een zeephelling op een opgeblazen scooter
Triathlon - beestjes uit een zwembad redden, steppen, steltlopen
Biathlon - Op een 6 manskie met waterballonnen op Medusa gooien

 

Zeg maar gerust HééL anders!!!! Super VET
Daarna, dood moe, even wat droogs aan trekken want sommigen van ons hebben geen droge draad meer aan het lijf.
Er wacht ons een heerlijke BBQ. Hamburgers, kippendij, saté en karbonades. Geserveerd met stokbrood met (vers gemaakte) kruiden boter, Gepofte aardappels en heerlijke salades.
Als donker vertellen de goden dat ze tevreden zijn over onze prestaties tijdens de Olympische spelen. We mogen allemaal het gulden vlies aan raken waardoor we immuun worden voor Medusa haar ogen. We gaan het bos in naar de versteende goden. Medusa is er ook en probeert ons te verstenen. Ha Ha, we zijn immuun! Medusa wordt wat onzeker. Zeus maakt haar complimenten dat ze zo mooi is en verleid haar om in een spiegel te kijken.......en ze versteend zelf! Eros en Hercules ontstenen weer en we gaan, met het beeld van Medsusa op de schouders, terug naar het kampterrein. De oudsten mogen naar de spookverhalen van Zeus luisteren en daarna gaan alle kinderen naar bed. De leiding doet nog een spelletje en duiken na nog een waterballonnen gevechtje in het donker, ook in hun bedje.

Zondag
Het is moeilijk opstaan, maar na weer een verfrissende ochtendgymnastiek is iedereen weer alert.
Vandaag gaan we de Olympische futuristische spelen doen.
Raketbouwen
Angry bird schieten
Ufo werpen
Jupiter atletiek
Het laatste restje energie dat we nog hebben gebruiken we om Robots te bouwen en hotdogs te eten.
Alles snel opruimen en dan terug naar huis. Fijn weer naar pappa en mamma en vooral thuis lekker SLAPEN!
We hebben het heerlijk gehad. Mooi weer, leuke spelletjes en gezellige kinderen en leiding. Al met al een geslaagd kamp. Bedankt Allemaal en Welterusten!

Judo Jennifer (Iris)

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl