• Judo
  Seiroku Zen'yo - Maximale doeltreffendheid
 • Tang Soo Do
  Een beter mens zijn
 • Judo
  Jita Kyoei - Voorspoed en algemeen welzijn
 • Tang Soo Do
  Gezondheid

Judo1.JPG

Judo was de eerste krijgskunst waarin bij VELO sinds 1960 lesgegeven wordt en heeft op dit moment het meest aantal leden. Judo is dan ook een budovorm waaraan praktisch iedereen kan deelnemen van jong tot oud. Jigoro Kano vond het judo dan ook uit met pedagogische aspecten in het achterhoofd. Wie judo beoefend wordt mentaal en lichamelijk sterker.

Vanaf 5 jaar kan begonnen worden met trainen. De jonge judoka's leren eerst om te stoeien met regeltjes, daarna leren ze langzaam technieken om een tegenstander zo efficiënt en effectief mogelijk te werpen en controleren.

VELO Ryu Ha biedt zo wel voor de competitieve judoka als wel de recreatieve judoka een aantal trainingsmogelijkheden. Judoka's kunnen leren om aan wedstrijden deel te nemen, maar ook het perfectioneren van technieken en kata's komt aan bod. Uiteindelijk moet het perfectioneren van techniek leiden tot het perfectioneren van de judoka zelf.

 

Steeds meer kinderen gaan liever thuis achter een spelcomputer of TV zitten dan dat ze zich lichamelijk moe willen maken. Echter, met sport en spel worden kinderen uitgedaagd zich te ontplooien, aan zelfvertrouwen te werken, grenzen te verleggen en te werken naar zelfstandigheid. Eigenlijk maakt het niet uit welke sport. Toch biedt juist judo veel voordelen.

Veel artsen bevelen vaak judo aan, vooral voor kinderen. Judo bevat veel zaken die voor een kind leerzaam en leuk zijn. Het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Al deze zaken helpen het kind om zich goed te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zijn verdere leven zal hij/zij hier nog veel plezier van hebben.

Veel ouders hebben toen ze jong waren ook ooit gejudood. En het is net als fietsen je verleerd het nooit. Heb je valbreken jong geleerd, dan heb je daar je hele leven echt voordeel van. Verschillende studies hebben dit aangetoond!

Judo is een sport die je altijd met z’n tweeën beoefend. Je bent op elkaar aangewezen. Je leert dus verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Een kwestie van goed samenwerken en vertrouwen. En niet alleen met je vriendje, maar met iedereen op de mat. Je helpt elkaar.

Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken om een techniek te laten slagen. En bij elke techniek werkt het weer anders. Daarbij dan ook nog eens ‘rechts- en linkshandig’.

Tijdens het stoeien komen er ook emoties los zoals angst en agressie maar ook winst en verlies. Beheersing van deze emoties zijn dan cruciaal. Ook leer je wat je ter verdediging kunt doen, dit geeft meer zelfvertrouwen.

Net als bij andere sporten zijn er bij het judoën ook regels waar je aan moet houden. Alles ten doel om veiligheid en plezier te garanderen. En als je plezier hebt in je sport dan ga je er ook graag naartoe.

Kom het gewoon eens proberen!
Het is bij VELO Ryu Ha het gehele jaar mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen.
Voor informatie of opgeven voor een proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10666253 of whatsapp logo.png WhatsApp chat

Bij VELO Ryu Ha hebben we een enthousiaste groep volwassen judoka’s. Het niveau varieert van beginners tot (ver)gevorderden. De trainingen worden dusdanig gegeven zodat iedereen op zijn of haar niveau kan deelnemen. Veel judoka’s binnen onze vereniging beoefenen recreatief het judo voor de ontwikkeling van lichaam en geest.

Mocht je verder willen in het judo, dan is dit ook mogelijk bij VELO Ryu Ha. We leiden judoka's op voor een zwarte band of een hogere dangraad. Ook zijn er judoka’s gespecialiseerd in het (wedstrijd)kata en organiseren we elk jaar clubkampioenschappen voor de sportieve uitdaging. Met ons uitgebreide netwerk is veel mogelijk. Plezier en welzijn staan hierbij altijd voorop!

Onze vereniging werkt samen met Budo Gouweleeuw in Delft voor het aanbieden van extra lesuren en leuke activiteiten (etentjes, barbecue en kamp). Deze trainingen kunnen gratis worden bezocht als extra training of als je bent verhinderd op donderdag. Als je lid bent van onze vereniging, kun je op vertoon van jouw JBN-pas gratis deelnemen aan onderstaande trainingen bij Budo Gouweleeuw.

Op de onderstaande dagen kun je trainen. Wil je beginnen met judo of het weer oppakken? U bent van harte welkom op donderdag van 20:30 tot 22:00 voor een gratis proefles. Voor informatie of opgeven voor een proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10666253 of whatsapp logo.png WhatsApp chat

Trainingstijden judo voor volwassenen

Dag Tijd Locatie Doelgroep
Maandag 19:00 - 20:00 Gouweleeuw Beginners
Maandag 20:00 - 21:15 Gouweleeuw Gevorderden
Woensdag 20:15 - 21:15 Gouweleeuw Kata
Woensdag 21:15 - 22:15 Gouweleeuw Ne-waza (grondtechnieken)
Donderdag 19:30 - 20:30 VELO Ryu Ha 12 t/m 18 jaar – senioren mogen zelfstandig trainen voor (dan)examen
Donderdag 20:30 - 22:00 VELO Ryu Ha Beginners en gevorderden
Zondag 16:00 - 17:30 Gouweleeuw Danexamentraining (vanaf blauwe band)

 

 

Contact

Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: info@veloryuha.nl

Secretaris VELO Ryu Ha
Marjan den Heijer
E-mail: secretariaat@veloryuha.nl

 

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl

 

Menu