Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel

Dojo-Dojang banner.jpg

0
A+ R A-

Instructeurs Judo

Jennifer van Koppenhagen

Jeniffer.jpg


Functie: Judo Leraar / coördinator
graad: 3
e Dan
Judoleraar B
Instructeur Fit , Veilig en Valbreken
Instructeur Zeker bewegen

In 1979 ben ik op 10 jarige leeftijd begonnen met judo bij Joop Gouweleeuw. Daar deed ik ervaring op als coach en begeleider. Sensei Gouweleeuw heeft me begeleid in mijn weg naar scheidsrechter en judoleraar. Daarna ben ik gaan lesgeven bij VELO RYU HA onder sensei Jan Timmers. Later nam ik de positie van hoofdleraar van hem over en stopte ik met scheidsrechteren. Ik ben me gaan verdiepen in kata’s en ben nu kata-judge. Daarnaast doe ik al jaren het wedstrijdsecretariaat. Ik geef met veel plezier les bij VELO RYU HA, organiseer o.a. onze toernooitjes, examens en houd me bezig met “Judo in de Zorg”

Taco van den Broek

Taco.JPG

 

Functie: Judo Leraar
graad: 3
e Dan
Judoleraar A
Scheidsrechter 3A

 

Op 4 oktober 1968, 4 jaar, amper uit de luiers, begon ik in Groningen. Sensei Bakker legde hier de basis van mijn judo. Tijdens mijn studie bij de TU-Delft gejudood. Daarna heb ik bij Sportinstituut Goederaad in Voorschoten getraind en in Wassenaar bij Snel en Lenig (waar ik voorzitter ben). Sinds 2012 train ik bij Jan Rust in Den Haag. Zo af en toe train ik met de senioren mee van VELO RYU HA. Dat probeer ik vanaf 2017 wat vaker op te pakken.

Sinds 2009 geef ik zaterdagochtend judoles bij VELO RYU HA. De afgelopen jaren heb ik ook de lessen op de woensdag middag-avond verzorgd. Nu vanaf het seizoen 2017-2018 geef ik op de dinsdag les. Sommigen kennen mij ook als scheidsrechter. Ik vind het geweldig om kinderen uitleg te geven over wedstrijden en ze te stimuleren om op een sportieve manier wedstrijdjes te doen in deze mooie sport. Judo is een deel van mijn leven. Ik houd me aan de twee grondbeginselen van het judo Seiryoku Zenyo en Jita Kyoei. hoewel dat soms best lastig is.

Verder pak ik graag een boek over judo. Inmiddels heb ik een boekenkast vol met judoboeken. Ik heb bijvoorbeeld boeken over alleen een O-soto-gari, Harai-Goshi en kanteltechnieken. In het Nederlands, Engels, Duits, Japans en zelfs Fins.

David Koh

David.jpg

 

Functie: Judo Leraar
graad: 2
e Dan
Judoleraar A

 

 

Ook op latere leeftijd kun je beginnen met judo. In 2006 ben ik als 36 jarige volwassene begonnen. Joop Gouweleeuw ronselde ouders die altijd langs de kant keken. We begonnen met een klasje van 15 volwassenen tussen de 30 en 50 jaar. Allemaal beginners en we moesten nog leren vallen. In 2011 ben ik 1e dan geworden en in 2014 de heb ik de opleiding voor judoleraar gedaan.

Mijn stageplaats was bij VELO RYU HA, bij juf Jennifer en ik ben een beetje blijven hangen vanwege de prettige sfeer. Eerst was ik invaldocent en nu als docent. Het blijft nog steeds een uitdaging om de kinderen lol te laten ervaren in het judo maar het geeft ook veel voldoening als het lukt.

Sebastiaan Fransen

Sebastiaan.jpg

 

Functie: Judo Leraar
graad: 5
e Dan
Judoleraar B
Trainer/Coach-B

  

Op 9-jarige leeftijd gestart met judo bij VELO RYU HA heeft Sebastiaan het judo sindsdien niet meer losgelaten. Hij staat het liefst elke dag op de mat. Sebastiaan traint zelf actief bij diverse (judo)scholen en gelooft dat je als judoka jezelf moet blijven verbeteren. Zodoende is Sebastiaan gestart met Braziliaans jiujitsu en heeft hij ook getraind in Japan, de bakermat van het judo.
Sebastiaan voert diverse functies binnen de Judo Bond Nederland uit,geeft regelmatig clinics in binnen- en buitenland en heeft een eigen judoblog (www.spfransen.nl). Het belangrijkste vindt hij dat judoka's zich lichamelijk en mentaal blijven ontwikkelen, hiertoe inspireert hij graag mensen tijdens en buiten zijn lessen.

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl