Informatie voor nieuwe leden en/of opgeven proeflessen
Marjan den Heijer
Tel: 06-10666253   

whatsapp logo.png WhatsApp chat
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VELO Ryu Ha
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen

www.veloryuha.nl

 

Top Panel

Dojo-Dojang banner.jpg

0
A+ R A-

Wat is Judo

WatIsJudo2018

Judo is natuurlijk een sport, maar ook een spel. Je kunt het spelen om het spel of om de prestatie. Dus spelen of strijden. Tijdens het spelen is men ongedwongen, risicoloos bezig. Er staat niets op het spel. Je kunt dit spelen ook stoeien noemen. Tijdens het strijden is er de spanning van de puntentelling. Dat kan in de les, maar natuurlijk uitdrukkelijker tijdens de wedstrijden.

Judo is een sportief spel van aanval en verdediging tussen twee personen. De aanvaller wil in balans blijven en verstoort de balans van de tegenstander(verdediger) om hem te werpen, terwijl de verdediger zijn balans wil behouden.

Op de grond wil de aanvaller de ander onder controle brengen en houden en de verdediger wil deze controle voorkomen of zich daaruit bevrijden.

Dit spel is dus dynamisch en de rol van de aanvaller en verdediger wisselt steeds.

Kinderen zeggen voor het gemak: "Judo is stoeien met regeltjes."

Wat is judo 2Voor het jeugd-judo vermijden wij bewust woorden als "vechten en strijden", omdat deze woorden ongemerkt een negatieve klank hebben en aan agressie doen denken. We hebben om te presteren wel agressie nodig, maar deze wordt op een beheerste manier gebruikt. Bij onze vereniging staat de zorg voor elkaar centraal en daar kan men getuige van zijn door bij onze judolessen te observeren en ook door het wedstrijdreglement open te slaan. Judo heeft daarom een zeer goed ontwikkelde "fair-play" stijl.

Onze dojo wordt bijna dagelijks schoongemaakt. Wij houden de dojo ook graag schoon. Met schoenen op de mat komen is dan ook uit den boze!!!

De judoka's kunnen zich in de beschikbare kleedkamers omkleden en op slippers naar de dojo komen.

Vind ons

Bezoekadres

Omni Sportvereniging VELO
Noordweg 26
2291 EE  Wateringen
www.velo.nl